Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Το μυστήριο ...Πυθαγόρας

«Η επαφή με το μυστήριο είναι η ωραιότερη εμπειρία του ανθρώπου» (Άλμπερτ Αϊνστάιν)
...και η μυστική διδασκαλία της εμβληματικής φυσιογνωμίας του Παγκόσμιου ΠΥΘΑΓΟΡΑ αποτελεί πολλαπλό μυστήριο/αίνιγμα.
Ο οραματιστής και μέγας διδάσκαλος, ο Πανεπιστήμονας και ευεργέτης του ανθρώπινου γένους.
Οι πυθαγόρειοι λέγεται ότι διέκριναν τρία είδη έλλογων όντων:
Τους θεούς, τους ανθρώπους και άτομα όπως ο Πυθαγόρας.)
Η δημιουργία αυτής της μυθικής εικόνας του Πυθαγόρα,ξεκίνησε ...πριν γεννηθεί.
Ο παγκόσμιος Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε η κυρίαρχη διανοητική φυσιογνωμία του 6ου αιώνα π.Χ.
Η προσωπικότητα του, όπως επίσης και η μυστική του διδασκαλία, περιεβλήθη , από την πρώτη στιγμή με ένα πέπλο πυκνού μυστηρίου και περίτεχνου θρύλου/μύθου, ακόμη και εν ζωή.
Μύθος που τον συνοδεύει δε μέχρι σήμερα και εικάζουμε ότι θα τον συνοδεύει και στην ροή των επόμενων αιώνων.
Χαρισματική, αινιγματική μορφή, αλλά και μέγας Φιλόσοφος, Μαθηματικός, Γεωμέτρης, Αστρονόμος, θεωρητικός της μουσικής, μύστης, και αρχηγέτης μεγάλου θρησκευτικοπολιτικού και επιστημονικού συστήματος. Υπήρξε ένας πανεπιστήμων της εποχής του. Είναι ο κατεξοχήν εμπνευστής και θεμελιωτής των Ελληνικών Μαθηματικών.
Αυτός πρώτος συνέλαβε και δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα/μοντέλο για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων, που το θεμελίωσε και παράλληλα το υποστήριξε με όλες τις απαιτούμενες σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις. 
 Ο Πυθαγόρας είναι ο πρώτος που ονόμασε τον εαυτό του φιλόσοφο ("που αγαπά τη σοφία", φίλος + σοφός). Είναι αυτός που ανακάλυψε τα μουσικά διαστήματα από μια χορδή.
Επίσης είναι αυτός ο οποίος πρώτος, απέδειξε και έδωσε κύρος θεωρήματος στο πασίγνωστο μας Πυθαγόρειο θεώρημα (α2=β2+γ2 ,όπου α είναι η υποτείνουσα και β, γ οι κάθετες πλευρές ορθογωνίου τριγώνου ΑΒΓ). 
Ο υψιπετής αυτός προσωκρατικός φιλόσοφος, ήταν ο πρώτος ,που πέτυχε να συνδυάσει την θρησκευτική με την φιλοσοφική αναζήτηση και συνετέλεσε τα μέγιστα στην εξέλιξη και στην πνευματική ανέλιξη της ανθρωπότητας. Υπήρξε ο διαμορφωτής των αρχών που επηρέασαν σε καθοριστικό βαθμό, την Πλατωνική και την Αριστοτελική διανόηση, αλλά και όλους τους επόμενους του φιλοσόφους.
Η εσωτερική του συγχρονικότητα με την ουράνια κραδασμική φωνή, διετυπώθη στο συμπαντικό του αξίωμα « Αριθμός το πάν», με το οποίο, όχι μόνο δήλωνε, αλλά και θεσμοθετούσε παράλληλα: «Τα πάντα υπακούουν σε αριθμητικές αναλογίες, νόμους και συμπαντική αρμονία».
Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει στροφή 2.600 χρόνια και πλέον πίσω και μελετάει διαχρονικά την αρχαία Ελληνική γραμματεία.
Με μοναδικό στόχο τον εντοπισμό και την αποκωδικοποίηση των μεγάλων κρυμμένων θησαυρών της, ώστε να αντλήσει ιδέες, και να δημιουργήσει με την επανεφεύρεση της γνώσης νέες θεωρίες.
Το αποδεικνύουν:
Η σύγχρονη φυσική, η κβαντομηχανική, η «Αρχή της αβεβαιότητας» του Heisenberg (Χάϊζενμπεργκ), όπως επίσης, η Αστρονομία, η Αστροφυσική, η κοσμολογία τα απλά και τα ανώτερα Μαθηματικά, η «θεωρία του χάους» τα Μαθηματικά του χάους, η θεωρία του BIG-BANG, η «Θεωρία των υπερ χορδών», η θεωρία συνόλων του (Georg Cantor), η Βιολογία (DNA,RNA), τα περιβαλλοντικά φαινόμενα η Γεωμετρία FRACTALS κ.ά.
Σχεδόν όλες οι επιστήμες είναι προέκταση και μετεξέλιξη της Κοσμογονικής Πυθαγόρειας φιλοσοφίας.
ΣΗΜ: Προδημοσίευση από το υπό έκδοση βιβλίο μας
:"Ο Παγκόσμιος Πυθαγόρας"
http://pythagorasopagosmios.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου