Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ

 
Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
 
«Τον Πυθαγόρα ,που τον γέννησε με τον αγαπητό στον Δία Απόλλωνα, η Πυθαΐδα, που ήταν η ομορφότερη απ’ όλες τις Σαμίες »  σύμφωνα με Σάμιο ποιητή & τον Απολλώνιο τον Τυανέα.
Ο υψιπετής ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ήταν ο πρώτος Φιλόσοφος ,που πέτυχε να συνδυάσει την θρησκευτική με την φιλοσοφική αναζήτηση και συνετέλεσε τα μέγιστα στην εξέλιξη και στην πνευματική ανέλιξη της ανθρωπότητας. Υπήρξε ο διαμορφωτής των αρχών που επηρέασαν σε καθοριστικό βαθμό, την Πλατωνική και την Αριστοτελική διανόηση, αλλά και όλους τους επόμενους του φιλοσόφους.

Η εσωτερική του συγχρονικότητα με την ουράνια κραδασμική φωνή, διετυπώθη στο συμπαντικό του αξίωμα « Αριθμός το πάν», με το οποίο, όχι μόνο δήλωνε, αλλά και θεσμοθετούσε παράλληλα: «Τα πάντα υπακούουν σε αριθμητικές αναλογίες, νόμους και συμπαντική αρμονία».
Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει στροφή 2.600 χρόνια και πλέον πίσω και μελετάει διαχρονικά την αρχαία Ελληνική γραμματεία.
Με μοναδικό στόχο τον εντοπισμό και την αποκωδικοποίηση και άλλων μεγάλων κρυμμένων θησαυρών της, ώστε να αντλήσει ιδέες, και να δημιουργήσει με την μέθοδο της επανεφεύρεσης της γνώσης νέες θεωρίες.

Αυτή την άποψη δηλώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο και ο διάσημος γεωμέτρης του Χάρβαρντ (Julian Lowell Coolidge), που έζησε στις αρχές του αιώνα μας και συγκεκριμένα αναφέρει:
"Είναι εκπληκτικό πόσες από τις σημαντικές εξελίξεις των μαθηματικών της σύγχρονης εποχής έχουν την προέλευση τους σε εργασίες που έγιναν δύο χιλιετηρίδες πριν, από τους αρχαίους Έλληνες. Όπως άρεσε να λέει ο διάσημος γεωμέτρης του Χάρβαρντ «Τότε στη γη κατοικούσαν γίγαντες».
 
* Το κείμενο είναι προδημοσίευση από το Βιβλίο μας
 "Πυθαγόρας ο Συμπαντικός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου