Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ο μέγας αρχιτέκτονας του Σύμπαντος.


 
Ο μέγας αρχιτέκτονας του Σύμπαντος.
               (Ο νόμος της ανταμοιβής)
 
Αν παρατηρήσουμε γύρω μας, θα διαπιστώσουμε ότι παντού και σε όλα τα επίπεδα, επικρατεί η τέλεια τάξη , η αρμονία και η συμμετρία με απειρία παραδειγμάτων για τον καθένα μας.
 Είναι ολοφάνερο, ότι η κυρίαρχη αρχή που κυβερνά τον κόσμο και καθετί ,που το αποτελεί ,υπακούει σε μια μυστική ή φανερή τάξη. Ακόμα και οι χαοτικές τελεστικές διαδικασίες, σε δεδομένο χρόνο  οδηγούνται σε ευταξία.  Η αρχή αυτή αποτελείται από πέντε βασικές ιδέες, οι οποίες αποτελούν και τους φυσικούς νόμους του Σύμπαντος, που μας περιβάλλει, αυτές είναι:

1) Της ισότητας.

2) Της δικαιοσύνης.

 3) Της ισορροπίας.

4) Του μέτρου και

5) Της αρμονίας

Ένας από τους κυρίαρχους αυτούς  φυσικούς νόμους είναι  ο νόμος της αμοιβής και της ανταπόδοσης, εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε πράξη ή παράλειψη, αξία ή απαξία και τίποτε δεν διαφεύγει της λειτουργίας του. Είναι η φύση αυτού του θείου νόμου τέτοια, ώστε κάθε σκέψη, λόγος ή πράξη οποιουδήποτε βαθμού να βάζει σε λειτουργία τις συνέπειες οι οποίες αναπόφευκτα πρέπει να επιφέρουν  αυτά σε ισορροπία, έτσι είναι αδύνατον για οποιονδήποτε να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του.

Κάθε πράξη θέτει και δημιουργεί μια αιτία και κάθε αιτία βάζει σε κίνηση, ενεργοποιεί τα αποτελέσματα, τα οποία γίνονται νέα αιτία και έτσι έχουμε ατέρμονη αλληλουχία και αλυσίδα αιτίων και αποτελεσμάτων στην ροή του χρόνου. Γνωρίζοντας τον συμπαντικό τούτο νόμο και την βεβαιότητα της λειτουργίας του, κανένας μας δεν χρειάζεται να σκέπτεται εκδίκηση ή ανταπόδοση, γιατί πάνω από όλα υπάρχει η σοφία του θείου δημιουργού, της μεγάλης Νόησης. Πάνω από όλα υπάρχει ο μέγας αρχιτέκτονας του Σύμπαντος.
 
Προδημοσίευση από το βιβλίο:"Πυθαγόρας ο Συμπαντικός"
Copyright: Γιώργος Οικονόμου
Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση του κειμένου με οιονδήποτε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου